Kalender

sep

27

  • stagedag voor 5+6DLTWa+b en 5+6PTWa

okt

2

  • geen school

okt

5

  • schoolfotograaf (deel 2)
  • ouderraad

De Accolade

dinsdag 12 september 2017, 14:57

Dit schooljaar is er heel wat veranderd binnen de externe zorg voor leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte. Wat we kenden als GON-begeleiding bestaat niet meer. Al deze zorg wordt nu gebundeld in ondersteuningsnetwerken.

Als school werken we samen met De Accolade: www.deaccolade.be

Een folder met meer info omtrent de werking van De Accolade vindt u HIER

Verder blijven we samenwerken met K.I. Woluwe, Sint-Lodewijk en Sint Jozef Antwerpen.Maandkalender

vrijdag 1 september 2017, 12:10

De nieuwe maandkalender kan je terug vinden onder de rubriek 'in beeld'.
Of klik HIER om hem rechtstreeks te raadplegen.


Owen Valcke: Belgisch kampioen mountainbike!

maandag 24 juli 2017, 23:36

 Met heel veel trots kunnen we u melden dat Owen Valcke (net afgestudeerd in 6PTWa) op het BK mountainbike voor juniores de titel heeft veroverd! Proficiat aan Owen en zijn trotse ouders en vrienden vanwege al zijn leerkrachten, het secretariaat en de directie! 

  

 


Maandbericht

maandag 3 juli 2017, 15:07

Het nieuwe maandbericht kan je terug vinden onder de rubriek 'in beeld'.
Of klik HIER om het rechtstreeks te raadplegen.


Promotiefeest juni 2017

maandag 3 juli 2017, 10:24

Via het menu 'in beeld' > fotoalbums kan u alle foto's terugvinden van het promotiefeest van onze laatstejaars.
Nogmaals proficiat aan alle gevierden! 


SVS

maandag 22 mei 2017, 11:59

SVS Nieuws april en mei 2017! Al onze volleybalploegen botsten op hun limieten, Minivoetballers 2e graad net geen Oost-Vlaams kampioen, Atletiek Oordegem een succes en het badminton in Gent nog een groter succes
 
 foto van Broederschool Biotechnische en Sport.
 
 
 
 
 


Schooltoneel 2017-2018

woensdag 22 maart 2017, 9:20

We zijn als school bijzonder blij jullie te kunnen meedelen dat er voor het schooljaar 2017-2018 weer een toneelproductie gepland staat. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018 zullen er hopelijk weer een grote groep leerlingen, leerkrachten en ouders het podium van de Stadsschouwburg inpalmen.
Ook deze keer is het weer een project waarbij verschillende scholen de handen in elkaar slaan : Basisschool Broeders Nieuwstraat, Basisschool Broeders Driegaaienstraat, Heilig Hartschool Tereken, Broederschool Humaniora, Broederschool Handel, Broederschool Stekene en Broederschool Biotechnische (Weverstraat). De regie is deze keer in handen van Freddy Poeck, een ervaren rot in het vak die zijn sporen reeds op allerlei creatieve manieren verdiende (acteren, regisseren, stemcoach, verteller,…).
 
Heb je zin om zelf mee te spelen of mee te werken aan de productie? Lees dan snel DEZE BRIEF of klik even door naar de website van het schooltoneel:


Week Tegen Pesten 2017

woensdag 8 maart 2017, 10:56

De week voor de krokusvakantie stond in veel Vlaamse scholen in het teken van "Week Tegen Pesten". Ook op onze school werden er tal van activiteiten gehouden. Enkele sfeerbeelden van deze week vind je terug in volgende fotoalbums:
 Deze albums zijn ook terug te vinden via het menu "In beeld" > "Fotoalbums".


Sociale stage - 7BSO

dinsdag 7 februari 2017, 15:00

Onze leerlingen van het 7e jaar BSO waren de afgelopen weken volop bezig met hun sociale stage. Onder de waakzame hoede van mevr. D'Eer gingen zij in kleine groepjes op bezoek in verschillende verzorgingscentra en rusthuizen waar ze een aantal activiteiten gaven zoals knutselen en dergelijke. Via het menu "In beeld" en "Fotoalbums" vind je een reeks foto's terug die een goed sfeerbeeld scheppen van het engagement van onze leerlingen. Neem zeker een kijkje!Ouderraad

maandag 14 november 2016, 9:53

Bij het afhalen van de rapporten op donderdag 22 december 2016 van 16uur tot 20uur zal de ouderraad de ouders een drankje aanbieden. De leerlingenraad verkoopt een lekkernij voor er bij. Op deze manier maken beide werkgroepen zich meer kenbaar voor alle ouders. Vergeet niet dat iedereen met vragen en opmerkingen terecht kan  bij de ouderraad via het mailadres: ouderraadbio@broeders.be.


broederscholen logo
adres
Broederschool Biotechnische & Sport
Weverstraat 23
9100 Sint-Niklaas
contact
Secretariaat
03 760 10 90
info@bio.broeders.be